СОНМ – пълноправен член и представител на България във мрежата на All.Can International

Един ден от 365 дни, един месец от 12 календарни месеца в годината не е достатъчно!

“Международната агенция за изследване на рака (IARC), изяснява нарастващото бреме на рака, нарастващо от 14,1 милиона нови случая и 8,2 милиона смъртни случая по света през 2012 г. до 20 милиона нови случая и 9,7 милиона смъртни случая десетилетие по-късно. IARC прогнозира, че ще има повече от 35 милиона нови случая на рак до 2050 г., увеличение от 77% спрямо нивата от 2022 г., и че смъртните случаи ще се удвоят от 2012 г. до повече от 18 милиона.”

В деня (04 февруари) в който света заявява своята подкрепа към всички засегнати от онкологичните заболявания хора, преживелите рака, техните близки, семейства и приятели, Съвместна онкологична национална мрежа – СОНМ има честта да бъде пълноправен член и представител на България във мрежата на All.Can International.

All.Can има за цел да идентифицира неефективността, непосрещнатите нужди в цялостната онкологична грижа, които нужди ние определяме като всичко, което не е фокусирано върху това, което има значение за пациентите с онкологични заболявания. Чрез изследвания и сътрудничество ние подчертаваме най-добрите практики и разработваме препоръки, за политики, за подобряване на оинкологичната грижа за всички.

All.Can International е организация с нестопанска цел (ASBL), регистрирана в Белгия.

Дейността и се осъществява с финансовата подкрепа на Bristol Myers Squibb, Roche, MSD, Johnson & Johnson и Illumina. Допълнителна финансова подкрепа за проекти е осигурена от Amgen и MNI (Medical Nutrition International Industry).